Redactie landelijk 2 reactie(s) do 24 februari 2022, 5:44

Rusland lanceert aanvallen op Oekraïense steden

OEKRAÏNE – Explosies waren in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) te horen in Kiev, Odessa en verschillende andere Oekraïense steden toen de Russische president Vladimir Poetin het begin aankondigde van een “speciale militaire operatie” tegen Oekraïne.

Eerder zei een woordvoerder van het Kremlin dat door Rusland gesteunde leiders in Oost-Oekraïne om militaire hulp hadden gevraagd, meldt AP.

De Amerikaanse president Joe Biden zei in een verklaring: “President Poetin heeft gekozen voor een oorlog met voorbedachten rade die een catastrofaal verlies aan mensenlevens en menselijk leed zal veroorzaken.”

Advies aan Nederlanders
Reis niet naar Oekraïne. Bent u in het land? Verlaat het land op eigen gelegenheid als dit veilig kan. Kan dit niet, zoek dan een veilige plaats. Van evacuatie door de Nederlandse overheid is geen sprake. Bent u in Oekraïne? Laat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Noodhulp
Het steunpunt in Lviv is open voor noodhulp aan Nederlanders en hun kerngezin. Bent u in Oekraïne en heeft u een consulaire hulpvraag? Het contactcentrum van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar op het nummer +31 247 247 247.

0 0 stemmen
Tip of opmerking? ✉️ ons!
Deel dit artikel

Locatie

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chantal
Chantal (@guest_18)
Offline
24 februari 2022 06:02

Waarom nu? We hebben net een pandemie gehad met zoveel mensen die overleden zijn en nu dit. Ik begrijp er niks van en moet eerlijk vragen. Wordt dit de 3e wereldoorlog?

Chris
Chris (@guest_19)
Offline
Antwoord aan  Chantal
24 februari 2022 17:57

Het is niet echt een oorlog. Ik hoop dat het zo blijft en niet erger wordt. En dat het op het gegeven moment stopt.

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons