Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 november 2020, 16:09

Achtervolging eindigt in crash, bestuurder opgepakt

VARSSEVELD – Agenten hebben dinsdagavond hun handen vol gehad aan een 31-jarige man uit Dinslaken (Dld), die in zijn personenauto de meest gevaarlijk capriolen uithaalde. Maar dankzij de vasthoudendheid van een diensthondengeleider kon de bestuurder worden aangehouden.

Omstreeks 20:50 uur ontving de meldkamer informatie van de Duitse politie dat de bestuurder van een personenauto zich had onttrokken aan een verkeerscontrole in Anholt en dat hij was weggereden in de richting van Ulft. Korte tijd later zag een surveillerende diensthondengeleider de personenauto in de nabijheid van Varsseveld rijden. Nadat een stopteken wordt genegeerd werd de achtervolging ingezet.

Tijdens de achtervolging beging de bestuurder tal van overtredingen. Op de Gendringseweg in Aalten crashte de personenauto en kwam met de achterzijde deels in een sloot terecht. Hierop stapte de diensthondengeleider uit om de bestuurder aan te houden. De bestuurder gaf echter gas toen de diensthondengeleider voor de personenauto stond waardoor deze genoodzaakt was zijn vuurwapen ter hand te nemen.

De bestuurder werd vervolgens aangehouden voor poging doodslag en de Wegenverkeerswet ’94 en overgebracht naar het politiebureau te Arnhem voor verhoor. Nader onderzoek moet duidelijk maken waarom hij zo hard reed en of er mogelijk sprake was van alcohol en/of drugs. Vanwege de snelheidsoverschrijding van meer dan 50 kilometer per uur en meerdere grove verkeersovertredingen, is zijn rijbewijs ingenomen.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons