Redactie 112 0 reactie(s) za 31 oktober 2020, 17:06

Politie Doetinchem gebruikt drone om overlastgevende jongeren in de gaten te houden

DOETINCHEM – De afgelopen maanden ontving de politie steeds meer meldingen van overlast door verschillende groepen jongeren in de buurt van de school aan de Houtsmastraat in Doetinchem.

De overlast bestaat uit pestgedrag naar de buurt toe, rotzooi maken en het vertonen van baldadig gedrag. De laatste tijd wordt vaak (zwaar) vuurwerk afgestoken. Het gevolg is dat de buurtbewoners zich niet meer veilig en prettig voelen in hun buurt. Bij meldingen gaan agenten of handhavers van de gemeente ter plaatse. Maar als de jongeren hen in de gaten krijgen vliegen ze vaak alle kanten op. Het is daarom lastig om er achter te komen wie deze jongeren zijn.

Om er toch achter te komen welke jongeren overlast veroorzaken en wie het (zware) vuurwerk afsteekt is er gisteren onder andere gebruik gemaakt van een drone. Vanuit de lucht kregen we zo overzicht van dat wat zich op de grond afspeelde. Gisteren heeft de politie geen strafbare feiten geconstateerd.

De jongeren hebben de aandacht van de politie en de komende tijd gaan agenten vaker controles en acties houden om zo een einde te maken aan de overlastsituaties.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons