Redactie 112 0 reactie(s) vr 09 oktober 2020, 21:21

Motorrijder (24) na dollemansrit in Doetinchem aangehouden

DOETINCHEM – Vrijdagmiddag zagen agenten een motorrijder op de Europaweg met zeer hoge snelheid richting Braamt rijden. Op de motor zat de bestuurder met achterop een passagier. Toen de motorrijder van de agenten een stopteken kreeg, ging hij met een snelheid van boven de 180 km per uur er vandoor. De agenten zetten vervolgens de achtervolging in.

Bij zijn levensgevaarlijke vlucht over onder andere fietspaden en busbanen, zonder daarbij oog te hebben voor overige weggebruikers, verkeerslichten en maximum snelheden, reed de motorrijder via Zeddam in de richting van ‘s-Heerenberg.

Binnen de bebouwde kom van ‘s-Heerenberg sprong de passagier van de motor en kon hij worden staande gehouden door een van de agenten. De andere agent reed vervolgens achter de motorrijder aan die niet veel later de grens met Duitsland passeerde en verder reed richting Emmerich.

Omdat de motorrijder met snelheden van boven de 120 km/uur door de bebouwde kom van Emmerich reed en met deze snelheid rode verkeerslichten negeerde werd besloten de achtervolging te staken.
Gedurende het onderzoek naar de bestuurder meldde hij zich bij de politie. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van artikel 5a van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW). Nader onderzoek zal moeten uitwijzen waarom de bestuurder er vandoor ging.

Per 1 januari 2020 is het nieuwe artikel 5a van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) in werking getreden. Dit artikel beschouwt zeer gevaarlijk rijgedrag, waarbij levensgevaar of zwaar lichamelijk letsel te duchten is, voortaan als misdrijf met een strafbedreiging van maximaal 2 jaar gevangenisstraf.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons