Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 februari 2020, 17:04

Duizenden kippen omgekomen bij grote stalbrand in Bentelo

Laatst bijgewerkt: zondag 14:17 uur

BENTELO – De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag 21 februari massaal uitgerukt voor een grote uitslaande brand in een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in het Overijsselse Bentelo.

De eerste melding kwam om 14:42 uur bij de brandweer binnen waarna er binnen een minuut werd opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. De brandweer rukte met groot materieel uit. Enorme zwarte rookwolken waren van verre afstand te zien. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten.

Volgens de brandweer is een kippenstal volledig afgebrand. Alle dieren in de schuur zijn omgekomen, naar verwachting gaat het om duizenden kippen. De brandweer wist uitbreiding te voorkomen naar de koeienstal en het woonhuis op het boerenerf.

Twee volwassenen en vier kinderen ademden te veel rook in. De twee volwassenen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de kinderen werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend. De omgeving is afgezet door de politie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.