Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 april 2019, 20:14

Auto na lange achtervolging vanuit Duitsland in de Achterhoek gestopt

Laatst bijgewerkt: zondag 14:15 uur

DOETINCHEM – Afgelopen nacht kreeg de politie in Doetinchem de melding samen met agenten uit Achterhoek-Oost en Arnhem, om alle grensovergangen dicht te zetten. De Duitse politie zat samen met een helikopter achter een voertuig aan die tijdens een overval op een tankstation overlopen waren. Duitse agenten zaten met ongeveer 9 voertuigen al een geruime tijd achter het voertuig aan, welke zich met hoge snelheid richting de Nederlandse grens bewoog.

De meldkamer heeft ons op afstand, samen met de Arnhemse en de Duitse agenten in 1 gespreksgroep gezet, zodat zij allen met elkaar konden communiceren via onze eigen portofoons. Zodra het voertuig Nederland binnenreed, nam onze meldkamer samen met alle aanwezige Nederlandse politievoertuigen de regie over, en sloten de Nederlandse bij de Duitse agenten aan. Zij hebben verschillende wegen afgeblokt om te voorkomen dat het voertuig de bebouwde kom in zou rijden. Het is Europees geregeld dat wij en de Duitse politie in zulke situaties gewoon door kunnen gaan met de achtervolging.

Uiteindelijk, na een redelijke achtervolging in de Achterhoek, wist de politie het voertuig tot stilstand te krijgen en hebben met getrokken wapens de verdachten aangehouden. Hierbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Zowel een Duits politievoertuig, als een Nederlandse politievoertuig, hebben hierbij schade opgelopen. De verdachten zijn in Nederland aangehouden en zullen uiteindelijk overgedragen worden aan Duitsland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.