Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) za 30 maart 2019, 16:58

Tevreden gezichten bij provinciale brandweerwedstrijden in Zutphen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:14 uur

ZUTPHEN – In Zutphen zijn zaterdag 30 maart op twee locaties op de Pollaan brandweerwedstrijden gehouden. Deze zijn georganiseerd door het (ABWC) Algemeen brandweer wedstrijd comité. De TAS-HD baan bevond zich in het voormalige pand van Bührmann Ubbens, de 112-baan in de werkplaats van Strukton Rail.

TAS-HD
Deelnemende korpsen werden gealarmeerd voor een assistentie politie. In het begin was nog niet duidelijk wat er zich in het pand afspeelde. Eenmaal onderweg meldde de alarmcentrale (AC) dat het om een brand ging. Ter plaatse gingen de eerste brandweermensen op verkenning uit en kwamen erachter dat er brand woedde op de eerste verdieping. Bij het binnentreden van het pand kwam al direct het arrestatieteam naar beneden met een aangehouden persoon. Hoewel deze luidkeels naar buiten kwam, bleek hij brandwonden te hebben aan zijn handen. De brandweermannen en vrouwen bleven professioneel en gingen op verdere verkenning uit. Uiteindelijk kwamen zij in een ruimte terecht dat vol rook stond. Na enig speurwerk, met daarbij een warmtebeeldcamera, werd al snel het tweede slachtoffer gevonden. Het koste hen de nodige moeite hem in veiligheid te brengen. Dit omdat hij zichzelf met een ketting aan een betonnen paal had geketend. Maar?? Hij vroeg de brandweermensen zijn spullen in te pakken. Het bleken pakketjes met drugs te zijn. Een brand was ontstaan door een drugslab. Nadat hij bevrijd was en naar buiten werd gebracht, ging men op zoek naar het derde slachtoffer. Ook deze werd snel, flink dronken, aangetroffen. Hij vond het kennelijk zo leuk dat het meermaals een high-five wilde hebben van het arrestatieteam. Nadat er geen slachtoffers meer aanwezig waren, werd het vuur geblust en het pand overgedragen aan de politie.

112-baan
Tijdens werkzaamheden aan een trein, in een smeerput, in de werkplaats van Strukton Rail was door onbekende redenen een beknelling ontstaan. Een werknemer kwam met zijn been vast onder een pallet met ijzerwerk te zitten. Zijn collega stond hem bij en bleef met hem in gesprek tot de hulpdiensten aanwezig waren. Een vrij in paniek zijnde BHV-er leidde de brandweermensen naar de plek waar zijn collega zich bevond. Hierop werd de BHV-er en het slachtoffer gekalmeerd en kon men beginnen met het bevrijden van het beknelde slachtoffer. Nog geen vijf minuten later…. De BHV-er: ‘Brand!’ Gewapend met een brandblusser sprong hij in de trein en probeerde het vuur te blussen. Echter bracht hij zichzelf in moeilijkheden en moest zelf gered worden door de brandweer. Terwijl andere brandweermannen zich bezig hielden met het beknelde slachtoffer onder de trein, maakten anderen zich klaar om de brand te blussen en de BHV-er te redden. Bij de brand was er veel rookontwikkeling waarbij het andere slachtoffer een masker op kreeg om geen rook in te ademen. Korte tijd later werd het beknelde slachtoffer bevrijdt en naar buiten gebracht.

Tevreden
Zowel brandweer Zutphen als het ABWC kijken terug naar een geslaagde dag. Het toegestroomde publiek en mooie weer speelde hierin een grote rol.

Deelnemende korpsen: Kesteren, Elburg, Elspeet, Neerijnen West, Wageningen, Lingewaal, Creil, Oldebroek, Elst, Zetten, Lichtenvoorde, Culemborg, Maasdriel, Groenlo, Ens, Lienden, Otterlo, Gameren en Wehl.

112 Zutphen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Zutphen lees je in onze categorie 112 Nieuws Zutphen. Alle 112 alarmeringen uit Zutphen kan je live volgen via 112 meldingen Zutphen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.