Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 februari 2019, 19:27

Brandweer Zelhem krijgt nieuwe postcommandant, de jongste van Nederland!

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:14 uur

ZELHEM – Bjorn Hekkelman is tot zover bij ons bekend de jongste postcommandant van het land. Met zijn 30 jaar is Bjorn benoemd tot postcommandant van de Brandweer Bronckhorst, Post Zelhem. Hij volgt hiermee vanaf 1 april 2019 René Jolink op.

Het Brandweer vak is hem er met de paplepel ingegoten. Zijn vader, tevens postcommandant in Vorden, leerde hem vroeger al de fijne kneepjes in het vak. Hierdoor is het bij hem gaan bloeien en niet meer weggegaan. Geboren en opgegroeid in Vorden en momenteel wonend in Doetinchem wordt Bjorn nu postcommandant in Zelhem.

In de avonduren en de weekenden draait hij mee bij de Brandweer in Doetinchem. Door zijn werkzaamheden overdag als monteur bij MotoPort in Zelhem is de combinatie met de vrijwillige Brandweer Post Zelhem al vanaf 2011 mogelijk.

Huidig Postcommandant René Jolink heeft sinds een jaar een nieuwe functie binnen de Brandweer als vrijwillig Officier van Dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Toen in december de functie als postcommandant vrij kwam, solliciteerde Hekkelman.

Het wij gevoel bij de Brandweer spreekt me erg aan. ‘Het is een mooi beroep en hobby tegelijk. Je doet het in team verband en voor de samenleving’. Naast de functie van Postcommandant blijf ik in Zelhem nog steeds beschikbaar Brandweerchauffeur/pompbediende en manschap.

‘Ik ben nog niet zo lang papa van een mooie zoon en als ik dienst heb op de kazerne in Doetinchem, dan komt ie altijd even kijken samen met mama’, vertelt een trotse brandweerman. Verder laat Hekkelman weten altijd een ambitie te hebben gehad om te groeien binnen de brandweer. Momenteel ben ik samen met mijn broertje Dennis ( ook Brandweerman) in opleiding als bevelvoerder. ‘Deze opleiding ronden wij in 2020 af.

Techniekdag Zelhem
Op Zaterdag 16 maart 2019 is er bij de firma Polyketting op het industrieterrein in Zelhem een techniek dag. Ook daar zullen wij als Brandweer bij aanwezig zijn. Onze aandacht zal o.a. gericht zijn op een stukje werving van nieuwe Brandweercollega’s, aldus Hekkelman.

Mocht het je leuk lijken om bij de brandweer te komen? Dan is een bezoekje bij de techniek dag zeker een aanrader. Mocht je niet kunnen? Dan kan ben altijd welkom op de maandagavond bij onze Brandweer kazerne of stuur een mail naar [email protected]

112 Zelhem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Zelhem lees je in onze categorie 112 Nieuws Zelhem. Alle 112 alarmeringen uit Zelhem kan je live volgen via 112 meldingen Zelhem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.