Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 18 december 2018, 4:51

Schuurbrand in Steenderen blijkt afscheid postcommandant

Laatst bijgewerkt: zondag 14:13 uur

STEENDEREN – Afscheid nemen bestaat niet. Toch gebeurde het bij de brandweer in Steenderen. Postcommandant en brandweerman in hart en nieren, Wilger Geurts, nam na 34 jaar afscheid bij de brandweer in Steenderen. Sinds 2005 was het postcommandant van het korps.

Sinds korte tijd woont de liefhebbende commandant in Eerbeek. Daar zal hij vanaf 1 januari bij de brandweer als chauffeur in dienst treden. Voor hij naar Eerbeek verhuisde, woonde Geurts aan de Paardestraat in Steenderen. Sinds enkele weken is zijn huis verkocht. Terwijl hij maandagavond op de kazerne aanwezig was, ging net voordat de oefeningen zouden beginnen de piepers. Brand! Een schuurbrand, in de melding weergegeven als brand bijgebouw, aan de Paardestraat in Steenderen. Terwijl men in allerijl naar de brand onderweg waren, werd bekend dat de ‘brand’ woedde bij het huis waar Geurts lange tijd heeft gewoond. ‘Er zijn al nieuwe bewoners, dus het kan van alles zijn’, aldus Geurts die op het moment van de melding bevelvoerder was.

Bij aankomst van de melding kon men niet naar binnen omdat de toegang geblokkeerd werd door een tractor. Deze werd aan de kant gezet door middel van een staaldraadspanner die aan het brandweervoertuig en de tractor gekoppeld werd. ‘Er was een flinke rookontwikkeling binnen, dus er was de nodige haast bij’. Dit werd uiteindelijk veroorzaakt door een rookmachine.

Na afloop van de geslaagde oefening keerde men terug naar de kazerne. Geurts zal tot 31 december op de uitruk blijven in Steenderen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.