Redactie 112 0 reactie(s) ma 03 september 2018, 21:55

Koninklijke onderscheiding voor Zelhemse brandweerman tijdens oefenavond

Laatst bijgewerkt: zondag 14:13 uur

ZELHEM – Uit handen van burgemeester Marianne Besselink heeft de heer Henk Kleve uit Halle maandagavond 3 september tijdens de oefenavond van zijn brandweerkorps Zelhem een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De overhandiging gebeurde rond 20.00 uur. Kort daarvoor werd hij door collega’s van huis opgehaald waarbij er op het kazerneterrein een erehaag op hem stond te wachten en mocht hij zijn laatste autobrand blussen. De 53-jarige Henk Kleve is melkveehouder en was sinds 1991 actief als vrijwilliger bij de brandweer. Hij was bevelvoerder en had de rang hoofdbrandwacht. Na 27 jaar lid te zijn geweest neemt hij afscheid van het korps.

Het mag duidelijk zijn dat hij zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten voor de veiligheid van mens en dier in zijn woonplaats heeft tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.