Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 juli 2018, 15:45

Politie bezig met rest-alcoholcontrole na Zwarte Cross

LICHTENVOORDE – De politie is wel wat gewend maar dit zien ze ook niet alle dagen. De (beginnend) bestuurder van deze auto werd zondagmiddag tijdens een alcoholcontrole bij de Zwarte Cross gecontroleerd en bleek te veel op te hebben.

Over de rest van de bestuurders qua alcoholgebruik was de politie erg tevreden.

Vandaag is de politie bezig met de inmiddels bekende rest-alcoholcontrole. De politie heeft maandagmorgen 16 juli na afloop van de Zwarte Cross op de vertrekroute N313 weggebruikers op alcohol gecontroleerd. Van de 1950 gecontroleerde bestuurders bleken er 31 teveel restalcohol in hun bloed te hebben. Van 2 beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

De politie controleerde net als voorgaande jaren de huiswaarts kerende festivalbezoekers op ‘restalcohol’. Dit is het percentage alcohol dat in het bloed blijft na een te korte nachtrust. Het menselijk lichaam heeft 1 tot 1,5 uur nodig om een standaard glas alcohol af te breken.

De weggebruikers zijn tussen 07.00 en 13:00 uur gecontroleerd aan de N313 ter hoogte van het restaurant ‘De Domme Aanleg’. In totaal is er 25 keer proces opgemaakt. Onder hen waren 10 beginnend bestuurder (en van 2 van hen is het rijbewijs ingevorderd.) Vorig jaar werden 3000 mensen gecontroleerd en kregen 26 bestuurders proces-verbaal waarvan vijf beginnende bestuurders. Van vier bestuurders (waarvan twee beginnend bestuurders) is toen het rijbewijs ingevorderd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons