Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 maart 2018, 15:29

Politie waarschuwt voor malafide pannenset verkopers

Laatst bijgewerkt: zondag 10:48 uur

DOETINCHEM – De politie Achterhoek-West waarschuwt voor verkopers van pannensets aan de deur.

Bij de politie komen recentelijk vaak meldingen binnen van senioren bij wie aan de deur een pannenset is aangeboden. Men doet voorkomen of de set is overgebleven van een beurs.

In een specifiek geval in de gemeente Montferland was daarbij sprake van een keurig Nederlands sprekende verkoper die aanbelde bij een oudere inwoonster. Hij overrompelde haar volledig met zijn aanbod en bood zelfs nog een stofzuiger aan. Zij dacht vervolgens het afgesproken bedrag te pinnen middels een mobiel-pinapparaat. Door een storing moest ze nog een keer pinnen. Achteraf waren twee grote bedragen van haar rekening afgeschreven en bleken de geleverde goederen van een goedkope kwaliteit.

De slachtoffers van deze oplichtingspraktijken zijn vooral oudere mensen die zich door een mooi verhaal laten inpalmen. Ons advies is niet met deze mensen in zee te gaan.

Mocht zich een dergelijke verkoper bij u aan de deur melden, bel dan direct de politie via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.