Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 maart 2018, 15:27

Dynamische verkeerscontrole in de wijk Dichteren

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:11 uur

DOETINCHEM – Op dinsdagochtend is er een dynamische verkeerscontrole in de wijk Dichteren in Doetinchem en aan de Rondweg in Hengelo (Gld) gehouden. Er werden bekeuringen geschreven voor verschillende overtredingen die de verkeersveiligheid negatief kunnen beïnvloeden.

Dynamisch
Agenten van politieteam Achterhoek West en het team Verkeershandhaving controleerden de meerdere verkeersstromen. Tijdens deze controles letten we als politie ook op of de inzittenden iets anders op hun kerfstok hebben. Of ze wellicht bekend staan als notoire inbrekers of drugsdealers/-runners. Zo zijn we dankzij de verkeerscontroles regelmatig in staat misdrijven te voorkomen.
Uit onderzoek komt naar voren dat criminelen ook vaak gebruiken maken van huurauto’s. In deze voertuigen worden regelmatig zorgvuldig geprepareerde ruimtes aangetroffen met daarin drugs, wapens en/of geld. Vaak gaat het hierbij niet om dure en opvallende bolides, maar juist om doorsnee middenklassers.

Excessen
Er zijn in totaal 27 bekeuringen geschreven, onder andere voor het niet dragen van een gordel, losliggende lading en niet handsfree bellen.

Prioriteiten
De landelijke prioriteiten zijn de zogenaamde HELMGRAS-feiten: het dragen van de HELM, Gordel, rijden door Rood licht, Alcohol en Snelheid. Door actuele ontwikkelingen is er extra aandacht voor zaken als bellen achter het stuur, gebruik van social media achter het stuur en het als overlastgevend ervaren gedrag als bumperkleven.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.