Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 13 maart 2018, 2:21

Grote brand op 7e verdieping van flat aan de Caenstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 14:11 uur

DOETINCHEM – Brandweer is ter plaatse bij brand in pand aan de Caenstraat in Doetinchem. De brand woedt op het dak, 7e verdieping. Classificatie grote brand en grip 1

De politie heeft bewoners via omroepinstallatie gevraagd gebouw 5, waar de brand woedt, te verlaten. De brandweer is met diverse wagens aanwezig, waaronder twee tankautospuiten uit Doetinchem, tankautospuit Zelhem, hoogwerker en de wts500 voor watertransport.

De brand blijkt onder de dakbedekking verder te kruipen, de brandweer maakt daarom het dak open met een zaag. Het gebouw is ontruimd. Bewoners van de ontruimde flat worden opgevangen in de Daele aan de Stevinstraat.

Update

Om 04:15 uur is het sein brand meester gegeven. De brand is ontstaan op het dak van de 7e bouwlaag (niet de 6e zoals eerder gemeld). De oorzaak wordt onderzocht. Er wordt gekeken voor hoeveel bewoners opvang moet worden geregeld omdat zij niet terug kunnen naar hun woning. Vier woningen zijn door de brand onbewoonbaar. Bewoners van twee woningen hebben zelf elders opvang geregeld. Salvage regelt opvang andere bewoners. De bewoners van de andere woningen in het complex kunnen terug. De brandweer heeft daar geen CO gemeten.

Bewoners die niet terug kunnen wonen op de zesde en zevende bouwlaag. De brand is op het dak ontstaan bij de ventilatie units.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.