Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) ma 29 januari 2018, 17:41

Infographic toont reactietijd politie in de Gemeente Doetinchem

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:10 uur

DOETINCHEM – Als je getuige of slachtoffer bent van een overval, straatroof of ander ernstig incident wil je dat de politie zo snel mogelijk komt om je te helpen. En terecht. Bij spoedmeldingen zet de politie dan ook alles op alles om er binnen 15 minuten te zijn. Gelukkig lukt dit ook meestal.

De politie vindt het belangrijk om open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet (reactietijden). Daarom publiceren ze vanaf nu maandelijks de reactietijden. De cijfers in de infographic zijn tot stand gekomen door een verdiepende analyse op de landelijke resultaten van de reactietijden. Zo zijn bijvoorbeeld dubbele meldingen eruit gehaald en is gekeken of agenten echt te laat waren of alleen vergeten waren zich op tijd af te melden (eerst hulp dan techniek). Hierdoor kunnen de lokale cijfers afwijken van de landelijke gepubliceerde reactietijden. Hieronder lees je onze reactietijden van de vorige maand, december, in de Gemeente Doetinchem.

Bij 64 spoedmeldingen was de politie op tijd. Veel spoedmeldingen waar de politie voor in actie komt, gaan over ongevallen of zijn aan gezondheid gerelateerd. In een groot aantal van deze meldingen verlenen ze samen met de Brandweer of Ambulance hulp. In 1 geval was de ambulance en/of brandweer er eerder dan de politie en binnen 15 minuten aanwezig om hulp te verlenen.

Omdat het verlenen van hulp bij een levensbedreigende situatie het belangrijkste is, zijn ze in 3 gevallen direct begonnen met handelen, waardoor ze vergeten zijn om ons ter plaatse te melden waardoor er geen reactietijd is geklokt. In de afbeelding zie je deze meldingen vermeld onder de kop ‘Eerst hulp, dan techniek’. Eén van deze situaties betrof een situatie waarbij een persoon op het spoor stond en door omstanders hier vandaan was getrokken. Hierbij was het van belang de persoon zo snel mogelijk onder controle te krijgen en daardoor is de techniek even achterwege gelaten.

In 1 geval kan de politie niet verklaren of ze op tijd waren of niet. Bij alle meldingen waarvan dit vast kon worden gesteld, waren we binnen de gewenste tijd van 15 minuten aanwezig.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.