Logo 112Doetinchem

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 29 december 2017, 17:47

3 en 6 januari: inleveren kerstbomen en vuurwerkafval

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:10 uur

DOETINCHEM – Op 3 januari kun je bij verschillende inleverpunten in de gemeente Doetinchem vuurwerkafval inleveren. Op 6 januari kun je kerstbomen inleveren. Daarmee help je om de straat schoon te houden, verdien je een leuk extraatje en maak je kans op één van de 50 bioscoopbonnen!

Vuurwerkafval
Jaarlijks belandt er enorm veel vuurwerkafval op straat. Deze vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu. Daarom is het belangrijk dat we ze samen opruimen. Hiermee voorkomen we ook dat vuurwerk dat niet is afgegaan gevonden kan worden door kinderen. Door op te ruimen zorgen we voor een schone en veilige omgeving en een goede sfeer in de buurt.

Nieuwjaarsvegen
Op 1 januari om 12.00 uur ’s middags gaan we in de gemeente Doetinchem Nieuwjaarsvegen. Gezellig met je buren, of met familie en vrienden die na je oudejaarsfeestje zijn blijven plakken. Want vele handen maken licht werk. En dat is wel zo prettig, zo kort na het feestgedruis. Het vuurwerkafval dat wij inzamelen gaat bij het restafval en wordt middels verbranding omgezet in duurzame energie.

Opruimtips:

• maak vuurwerkafval eerst nat voor het opruimen;

• steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af;

• dompel afgestoken vuurwerk én blindgangers onder in een emmer water;

• verzamel zo snel mogelijk na het afsteken het vuurwerk.

Voor het verzamelen van het vuurwerkafval kun je onze speciale vuurwerkzakken gebruiken. Deze zijn op meerdere plekken te krijgen: het stadhuis, Buha (havenstraat 80), winkels waar vuurwerk verkocht wordt en wijk- en buurtcentra. Je mag natuurlijk ook je eigen vuilniszakken gebruiken.

Inleveren
Meedoen met Nieuwjaarsvegen is niet alleen een heel goed voornemen voor 2018, je kunt er ook nog eens een leuk extraatje mee verdienen én mooie prijzen mee winnen. Op woensdag 3 januari kun je de gevulde vuurwerkzakken afgeven bij de inleverpunten die verderop in dit artikel vermeld zijn. Voor elke volle zak vuurwerkafval (60 liter) ontvang je €1,- en een lootje waarmee kans maakt op één van de 50 bioscoopbonnen die we verloten.

Kerstbomen inleveren
Ook kerstbomen kun je na de feestdagen inleveren. Op zaterdag 6 januari staan onze medewerkers bij 10 inleverpunten klaar om je boom in ontvangst te nemen. Per boom ontvang je €0,50. Ook hierbij ontvang een lootje waarmee kans maakt op een bioscoopbon. Die dag zullen er zoals ieder jaar ook diverse verenigingen en groepjes kinderen druk in de weer zijn met het inzamelen van kerstbomen. Je kunt je boom ook aan hen meegeven.

Daarnaast mogen inwoners van de gemeente Doetinchem de gehele maand januari hun kerstboom gratis afgeven bij het Buha brengpunt aan de Havenstraat 80 in Doetinchem. Kerstbomen mogen ook in de container voor GFT en etensresten (groen), mits de deksel nog dicht kan.

De kerstbomen gaan naar een bedrijf dat de kerstbomen versnippert en composteert. We vragen je daarom om de kerstboom te ontdoen van bijvoorbeeld slingers, haakjes, engelenhaar, potten, houten kruizen e.d. Ook vragen we je de kerstboom in een hanteerbare vorm aan te leveren. Bomen van meer dan 2.5 meter kunnen in stukken van ongeveer een meter gezaagd worden aangeleverd.

Loterij
Bij inlevering van elke kerstboom of zak vuurwerkafval ontvang je een lootje waarmee je kans maakt op één van de 50 bioscoopbonnen die we verloten. Vanaf maandag 8 januari kun je zien of je gewonnen hebt op www.buha.nl en op de Facebookpagina van Buha. Op woensdag 10 januari staat de uitslag op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad Doetinchems Vizier.

Speeltuinvereniging Schöneveld
Je kunt het verdiende geld ook doneren aan speeltuinvereniging Schöneveld. Deze vereniging beheert een drukbezochte speeltuin in de wijk Schöneveld, Kinderen uit de hele gemeente kunnen hier naar hartenlust spelen. Voor het beheer en onderhoud is uiteraard geld nodig. Buha verdubbelt het bedrag, dat aan de speeltuinvereniging gegeven wordt. Bij alle inleverpunten komt een collectebus voor de speeltuinvereniging te staan.

Vragen?
Heb je nog vragen? Dan kun je bellen met ons Meldpunt op telefoonnummer (0314) 377 444 of een e-mailtje sturen naar [email protected].

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.