Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 20 december 2017, 19:05

Gerichte politie acties tegen illegaal vuurwerk leveren resultaat op

Laatst bijgewerkt: zondag 14:10 uur

DOETINCHEM – Politieteam Achterhoek West is op dit moment bezig met gerichte acties tegen de handel in illegaal vuurwerk. Dit leverde de afgelopen dagen mooie resultaten op. In totaal namen agenten meer dan 1.000 kilo zwaar en illegaal vuurwerk in beslag.

De politie heeft begin december ruim 40 kilo vuurwerk in een woning aan De Ketting in Doetinchem aangetroffen en in beslaggenomen. De politie had een tip van hun collega’s Hengelo (OV) binnengekregen over de vermoedelijke aanwezigheid van vuurwerk in de woning. Agenten troffen na een zoeking onder meer Cobra’s, nitraten en mortier shells aan op zolder in dozen.

Op woensdagmiddag 20 december werd er naar aanleiding van een lopend onderzoek nader onderzoek gedaan aan de Pluimdijk te Zelhem. In totaal nam de politie voor 500 kg aan zwaar en illegaal vuurwerk in beslag. Het vuurwerk was verstopt op een erf waar ook lanceerinstallaties werden aangetroffen. Enkele dagen daarvoor werd er aan de Kampweg in Zelhem ook voor 500 kg aan zwaar en illegaal vuurwerk in beslaggenomen.

Levensgevaarlijk
Illegaal zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk voor inwoners, hulpdiensten en de politie. Uit onderzoek blijkt dat illegaal vuurwerk in veel gevallen zo krachtig is, dat die te vergelijken is met de kracht van een aanvalsgranaat. Illegaal vuurwerk veroorzaakt elk jaar ernstige brandschade en veel ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert grote veiligheidsrisico’s. Bovendien zien we dat er elk jaar geweldsincidenten tegen politiemensen plaatsvinden, waarbij vuurwerk een rol speelt. Criminelen verdienen grof geld met de handel in illegaal vuurwerk. Politie en OM spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Voor de handel in illegaal vuurwerk worden door het Openbaar Ministerie zware straffen geëist. Afhankelijk van de zwaarte van de overtreding variërend van een fikse boete tot een gevangenisstraf.

Informatie? Bel de politie!
Vermoedt u dat iemand in uw omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of heeft u andere informatie over bezit van/handel in illegaal vuurwerk? Bel dan de politie op 0900 8844 of meld anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.