Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 05 december 2017, 1:55

Meerdere gewonden bij brand in flat in Zutphen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:10 uur

ZUTPHEN – In een trappenhuis van een appartementencomplex aan de Aert van Nesstraat in Zutphen is in de nacht van maandag op dinsdag 5 december een felle brand uitgebroken. Drie personen zijn na het inademen van rook met een ambulance voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Diverse huisdieren werden in veiligheid gebracht.

De brand brak rond middernacht uit. Door de forse rookontwikkeling, welke doorsloeg naar zes omliggende woningen, rukte de brandweer en de overige hulpdiensten met groot materieel uit. Bewoners van zes appartementen werden door de brandweer gered. Uit twaalf andere appartementen werden de bewoners tijdelijk uit voorzorg weggehaald. Ook werden er meerdere cavia’s en een hond uit enkele appartementen gehaald. Zij zijn door een opvang een stukje verderop opgevangen.

Drie bewoners hadden teveel rook ingeademd en werden uit voorzorg voor controle met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle, waarna men snel kon beginnen het ventileren van de woningen en het trappenhuis.

Het is niet bekend wat er precies in brand heeft gestaan. Ook is de oorzaak van de brand nog niet bekend. De politie zal hier op een later tijdstip een onderzoek naar instellen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.