Redactie 112 0 reactie(s) di 15 augustus 2017, 17:47

Inzet brandweer Doetinchem bij kat in boom

DOETINCHEM – Maandagavond 14 augustus is brandweer Doetinchem ingezet om een kat uit de boom te halen. Gangbare procedure bij dit soort hulpvragen is dat de brandweer niet onmiddellijk uitrukt omdat de ervaring leert dat katten vaak zelf uit de boom komen.

Mocht het zo zijn dat de kat toch langere tijd in de boom blijft zitten en is het de verwachting dat de kat niet zelf uit de boom komt, kan de brandweer ondersteuning verlenen. De brandweer uit Doetinchem bestaat uit vrijwilligers die naast hun reguliere werk ingezet worden voor brandweertaken. Ze moeten daarom steeds de afweging maken over de urgentie van een dergelijke inzet. In dit geval is besloten om na de reguliere werktijd van de brandweermensen de kat uit de boom te halen. Soms wordt hiervoor een hoogwerker ingezet. De ervaring leert echter dat katten hier vaak van schrikken en juist hoger in de boom klimmen en dan onbereikbaar zijn met een hoogwerker.

Een ander veel beproefd en vaak succesvol alternatief is de methode om een straal water in de buurt (niet direct gericht op de kat) van de kat te richten, waardoor deze uit zichzelf uit de boom gaat. Deze manier is besproken met de eigenaar van de kat. Dit gaat zoals gezegd eigenlijk altijd goed. Enige tijd later bleek helaas dat de kat toch gewond is geraakt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons