Redactie 112 0 reactie(s) ma 07 augustus 2017, 6:25

Tieners op gestolen scooter slaan op de vlucht

Laatste update: 1 jaar geleden

DOETINCHEM – De politie hield in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen uit Gaanderen en een 16-jarig meisje uit Ulft aan voor heling van een scooter.

Agenten zagen omstreeks 02.15 uur op de Hamburgerstraat twee scooters door het voetgangersgebied rijden. De agenten wilden de scooters vervolgens controleren, maar die gingen er snel vandoor.

De eerste scooter kon op de Spinbaan tot stoppen worden gedwongen en al snel bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Terwijl een van de agenten bezig was met de afhandeling van de controle ging de andere agent op zoek naar de tweede scooter.

Op de Stokhorstweg werd niet veel later de tweede scooter aangetroffen samen met de verdachten. Bij deze controle bleek dat de verdachten zich niet konden legitimeren, niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs, onverzekerd rondreden en bovendien was de scooter voorzien van een valse kentekenplaat en had het een geschraapt framenummer.

De politie gaat ervan uit dat de scooter gestolen is en de verdachten werden daarom aangehouden terzake heling en meegenomen naar het bureau, waar de zaak verder wordt onderzocht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons