Redactie 112 0 reactie(s) ma 17 april 2017, 5:58

Politiehelikopter boven Doetinchem na plofkraak geldautomaat Haareweg

Laatste update: 1 jaar geleden

DOETINCHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een plofkraak in Doetinchem aan de Haareweg. Dit gebeurde in de (paas)nacht van zondag op maandag 17 april rond 4.10 uur. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de dader(s).

Die nacht kreeg de politie een melding dat er een geldautomaat aan de Haareweg was opgeblazen. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft ter plekke onderzoek gedaan naar mogelijk achter­gebleven explosieven. Er is een kleine hoeveelheid explosief materiaal aangetroffen. Dit wordt naar een andere plek overgebracht om tot ontploffing te worden gebracht. De politie onderzoekt nog of er iets buit is gemaakt bij de plofkraak.

Zes woningen ontruimd
Uit voorzorg voor mogelijk explosiegevaar zijn er in de omgeving van de geldautomaat zes woningen ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht en kunnen vermoedelijk vandaag weer terug naar hun woning. De woningen zijn niet beschadigd.

Getuigen gezocht
De politie heeft nog geen zicht op de dader of daders van de plofkraak. Bij de zoektocht naar de dader(s) is vannacht ook een politiehelikopter ingezet. Een getuige heeft rond het tijdstip van de plofkraak een scooter zien wegrijden. Mogelijk was deze betrokken bij het incident. Hebt u deze scooter ook gezien of hebt u in de omgeving van de Haareweg die nacht iets gezien of gehoord dat mogelijk in verband kan worden gebracht met deze plofkraak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons