Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) za 18 maart 2017, 14:31

Beschonken scooterrijder met politieauto ten val gebracht

Laatst bijgewerkt: zondag 14:07 uur

DOETINCHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 18 maart heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige scooterrijder uit Doetinchem nadat hij met alcohol op achter het stuur zat.

Surveillerende agenten zagen die nacht de Doetinchemmer op een scooter stappen. Aangezien het leek alsof hij onder invloed was, reden de agenten achter hem aan om hem te controleren en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor, waarbij hij door rood reed en dusdanig over de weg slingerde dat agenten hem niet konden inhalen. Om de bestuurder en ander verkeer te waarschuwen, reed de politie met optische- en geluidssignalen Toen de scooterrijder een voetpad bij de Tramstraat in wilde rijden, dwongen de agenten hem vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag te stoppen door de scooter met de auto aan te tikken. De bestuurder kwam hierdoor ten val en liep lichte verwondingen op. Hij is meegenomen naar het bureau voor een blaastest en verhoor. Hij blies 400 ug/l, waar 95 ug/l is toegestaan voor beginnende bestuurders. Het rijbewijs van de Doetinchemmer is ingevorderd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.