Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 14 maart 2017, 15:40

Vrouw op de Walstraat beroofd door 16-jarige jongen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:06 uur

DOETINCHEM – Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Catharinastraat een 16-jarige jongen uit Silvolde aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 35-jarige inwoonster van Zelhem van haar bankpas en haar mobiele telefoon te hebben beroofd.

Het slachtoffer kwam uit haar werk en liep over de Walstraat toen een onbekende jongen achter haar aan kwam. Hij sprak de vrouw aan en dwong haar om hem haar portemonnee en haar mobiele telefoon te geven. Ook dwong hij haar om haar pincode af te geven. De vrouw werd zo bang van de jongen dat zij inderdaad haar pincode gaf.

Toen de vrouw de politie belde, kon ze wel een duidelijk signalement van de dader geven. Met dat signalement gingen meerdere politie-eenheden op zoek in de omgeving.

Even later zagen de agenten op de Catharinastraat een man fietsen die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politieauto gooide hij zijn fiets aan de kant en probeerde er rennend vandoor te gaan. Eén van de agenten was echter sneller en kon hem na een korte sprint aanhouden.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering bleek hij een mobiele telefoon en een geldbedrag in zijn onderbroek verstopt te hebben. Dat geldbedrag kwam exact overeen met het bedrag dat kort daarvoor van de rekening van het slachtoffer was opgenomen.

De jongen is ingesloten en wordt verhoord.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.