Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 december 2016, 16:59

Aandacht voor relschoppers via Opsporing Verzocht

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:05 uur

DOETINCHEM – Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de ernstige ongeregeldheden rond de wedstrijd De Graafschap – Ajax op 8 mei. In de uitzending komen de foto’s van 13 verdachten betrokken bij deze rellen in beeld, in de hoop dat iemand ze alsnog herkent.

Sinds begin november heeft de politie beelden van mannen die zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging bij De Graafschap gepubliceerd op politie.nl. Het ging hierbij om verdachten van openlijk geweld tijdens twee verschillende wedstrijden in mei. In november zijn in totaal 32 foto’s gepubliceerd, met resultaat! Van 16 verdachten is hun identiteit via deze weg bekend geworden. De meesten hebben zichzelf gemeld, een aantal zijn herkend.

Op dit moment staan er nog foto’s van 16 verdachten op politie.nl, 13 hiervan waren betrokken bij de rellen op 8 mei, rond de wedstrijd tegen Ajax. Vorige week zijn deze foto’s getoond via de opsporingsprogramma’s van RTV NH en AT5 en vanavond zoomt Opsporing Verzocht in op deze groep.

Aanhoudingen
In de afgelopen weken zijn tot nu toe 15 verdachten aangehouden en verhoord. Allen werden uitgenodigd voor verhoor en na verhoor heengezonden. Gaat hierbij om zeven mannen uit Doetinchem en verder mannen uit Terborg, Arnhem, Emmerich, Breda, Winterswijk, Aalten, Didam en Amsterdam. Van vier verdachten moet het verhoor nog gepland worden. Stand van zaken tot op heden is dus dat de politie proces-verbaal opmaakt tegen 19 verdachten. Waarvan 16 in beeld kwamen via publicatie van hun foto, drie anderen zijn binnen de politie herkend op basis van camerabeelden. Dit staat los van de verdachten die op de wedstrijddagen zelf al aangehouden zijn. Alle verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden tijdens een themazitting.

Politiemensen bekogeld
Op 8 mei zorgde met name een grote groep Ajax-supporters die met de trein richting Doetinchem was gekomen voor problemen. De groep dronk (veel) alcohol, was overlastgevend en had geen toegangskaart voor de wedstrijd. De groep ging lopend richting een café aan de Acacialaan, bleef daar hangen en daagde de politie uit. Nadat één van hen aangehouden werd richtte de groep zich op de aanwezige ME. Er werd met van alles gegooid naar de ME, met name met stenen. De ME en de bereden politie vormde een linie en dreef de groep terug. Na de wedstrijd liep de groep richting stadion en werden stenen gepakt uit tuinen en uit een spoorlijn, waarmee de ME opnieuw bekogeld werd. Er zijn diverse charges uitgevoerd door ME en bereden politie.

Drie politiemensen en twee politiepaarden liepen op 8 mei lichte verwondingen op. Zonder hun beschermende kleding en helmen was dat absoluut veel zwaarder letsel geweest. Één ruiter kwam ten val doordat er een tafel in de richting van paard en ruiter werd gegooid. Aan de zijde van de supporters is bij de politie bekend dat twee mannen gebeten zijn door een politiehond en een andere man een hoofdwond opliep omdat hij geraakt werd door een politiepaard.

Diverse geparkeerde auto’s liepen schade op door alles wat er door de lucht vloog. Naast de groep zonder toegangskaart, hebben diverse supporters afkomstig uit zowel het uit- als het thuisvak zich na de wedstrijd op het terrein van het stadion schuldig gemaakt aan openlijke geweldplegingen, zoals het gooien met spullen en vernielingen.

Reacties / tips
Denkt u iemand te herkennen? Geef dat dan door aan de recherche via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Belangrijk daarbij is het doorgeven van het nummer van de juiste foto.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.