Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) za 05 november 2016, 15:57

Jongen (16) slaat agent in gezicht

Laatst bijgewerkt: zondag 14:05 uur

ARNHEM / VARSEVELD – Op het station van Arnhem is een 16-jarige jongen uit Harreveld aangehouden op verdenking van het plegen van een zware mishandeling op het station van Varsseveld. Bij zijn aanhouding sloeg de 16-jarige ook nog een agent in het gezicht.

De politie werd vrijdag rond 13.00 uur gebeld over de mishandeling op station Varsseveld. Op het perron stonden twee groepen jongens. Een groepje van vier en een groepje van ongeveer zes jongeren. Volgens getuigen en het slachtoffer werd de kleinere groep geprovoceerd door de grotere groep. Uit het niks zou één van de jongens uit de kleinere groep, een 17-jarige jongen, hard in zijn gezicht geslagen zijn door één van de jongens uit de grotere groep. Deze jongen zou het slachtoffer, ook nadat hij ten val kwam, hard tegen zijn hoofd hebben geschopt toen hij op de grond lag. Vervolgens stapten de jongeren in de trein richting Arnhem. De politie en een ambulance kwamen ter plaatse en ontfermden zich over het slachtoffer, die direct naar het ziekenhuis gebracht is.

Hevig verzet
De politie ging direct aan de slag om de verdachte op te sporen. Op het station in Arnhem werd de verdachte, mede dankzij getuigen, snel gelokaliseerd voordat hij wilde overstappen op een andere trein. De jongen werd door agenten vastgepakt, maar zag kans zich los te rukken en sloeg één van de agenten in het gezicht. Hierop is de jongen met behulp van een beveiliger die te hulp schoot naar de grond gewerkt en geboeid. Gedurende de aanhouding bleef de verdachte zich hevig verzetten. Ook onderweg naar en op het politiebureau bleef de jongen extreem agressief en uitte hij allerlei beledigingen en ernstige bedreigingen richting de agenten.

Geweld tegen politiemensen, zowel fysiek als verbaal, wordt niet getolereerd en ook extra streng bestraft door het OM. De politie doet hiervan ook altijd aangifte.

De jongen is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens zware mishandeling, belediging en bedreiging. Het 17-jarige slachtoffer bleek onder meer een gebroken neus te hebben opgelopen maar mocht na behandeling wel naar huis.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.