Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 november 2016, 14:37

Drie aanhoudingen tijdens grote verkeerscontrole

Laatst bijgewerkt: zondag 14:05 uur

DOETINCHEM – De politie hield donderdagmiddag en -avond samen met partners als Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer en de Voedsel en Warenautoriteit een grote verkeerscontrole. Tussen 14.30 en 22.00 uur werden weggebruikers in Doetinchem, maar ook op omliggende wegen als de N316, N317 en A18 gecontroleerd. Daarnaast was er aandacht voor voertuigen en personen in het kader van het donkere dagen offensief. Er werden 62 processen-verbaal uitgedeeld en drie personen aangehouden.

Een parkeerterrein bij een sporthal aan de Liemersweg was voor de gelegenheid als controlelocatie ingericht. In totaal werden 95 voertuigen gecontroleerd. Speciaal toezicht was er ook op bromfietsers, 10 werden nader gecontroleerd. Er zijn 62 proces-verbalen uitgedeeld, 16 daarvan voor snelheidsovertredingen en 5 bromfietsen na een test op de rollenbank voor te hoge constructiesnelheid. De overige verbalen waren voor: niet handsfree bellen (9x), defecte of onjuiste verlichting (9x), rijden zonder gordel (7x), versleten band (7x), rijden zonder (geldig) rijbewijs (5x), niet kunnen tonen rijbewijs (2x), rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en niet zichtbare kentekenplaat.

Drie aanhoudingen
De politie heeft twee personen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet, na het aantreffen van ruim 900 gram hennep. Eén persoon werd aangehouden vanwege een nog openstaande boete. De Belastingdienst inde in totaal voor een bedrag van 60 duizend euro aan openstaande vorderingen. Op 19 voertuigen is beslag gelegd waarvan er 14 direct zijn afgevoerd.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit verrichtte een viertal controles waarbij één waarschuwing werd afgegeven vanwege hygiëne vleesvervoer.

Vanuit politie deden de teams Achterhoek West en Verkeer aan de controles mee.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.