Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 27 oktober 2016, 16:05

Stel betaald wasmachine bij de Mediamarkt met vals geld

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:05 uur

DOETINCHEM – Een 22-jarige man uit Toldijk en een 22-jarige vrouw uit Doetinchem zijn woensdagmiddag aangehouden door de politie toen bij de aanschaf van een wasmachine bleek dat zij deels met vals geld betaalden.

Het stel kocht een wasmachine bij de Mediamarkt in Doetinchem, en betaalde contant met geld dat zij onlangs gekregen hadden toen zij zelf een auto verkochten, via internet. De caissière controleerde de 50 euro biljetten, waarna bleek dat er vier valse biljetten tussen zaten. Hierop is door de beveiliging de politie gebeld. Het verbaasde stel werkte volledig mee en verklaarde dan mogelijk nog enkele valse biljetten te hebben, tussen het overige geld dat ze gekregen hadden bij de verkoop van de auto.

Bij controle van dit geld bleken er inderdaad nog vier valse biljetten van 50 euro tussen te zitten. De in totaal acht valse 50 euro biljetten zijn in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek. De man en vrouw zijn na verhoor heengezonden. Het openbaar ministerie beslist over de afhandeling van de zaak en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de valse biljetten.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.