Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 06 september 2016, 16:03

Jongeman (18) aangehouden met rugtas vol gestolen goederen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:04 uur

DOETINCHEM – Maandagochtend 5 september heeft de politie in Doetinchem een 18-jarige jongeman zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van minstens drie auto-inbraken. Ook zijn er diverse goederen in zijn rugtas aangetroffen waar de politie op dit moment nog geen eigenaar bij heeft kunnen traceren, maar die wel waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig zijn. Het gaat hierbij onder andere om meerdere merkzonnebrillen, een tablet en een headset.

De politie is nog bezig met het nalopen van recente aangiften uit de regio Doetinchem, maar het gebeurt ook weleens dat aangiften niet compleet blijken te zijn omdat iemand pas later ontdekt dat een bepaald goed ook gestolen is. De politie wil dus graag weten of er nog mensen uit de regio Doetinchem en/of Azewijn zijn die afgelopen weekend gedupeerd zijn door een diefstal uit hun auto of woning, maar nog géén aangifte gedaan hebben. Of misschien pas later ontdekten dat men meer mist dan eerst gedacht. Als dat zo is, dan hoort de politie het heel graag.

Man onder carport
De politie werd maandagochtend rond 07.20 uur gebeld over een man die aan de Kruizemuntveld onder een carport zat, maar er niet thuishoorde. De politie ging ter plaatse, noteerde om wie het ging, en stuurde hem weg.

Heel kort daarna kwamen er twee meldingen van auto-inbraak uit de buurt bij de politie binnen. Hierop is de man snel door de politie weer opgezocht in de buurt en is de tas die hij bij zich had gecontroleerd. Na contact met de melders van de auto-inbraken kon snel worden vastgesteld dat de man in ieder geval goederen gestolen uit één van die auto’s (een merkzonnebril) bij zich had.

Verder had de man een OV-chipkaart in zijn bezit, naar eigen zeggen gevonden op straat. Contact met de eigenaresse van de kaart leverde de informatie op dat de kaart afgelopen weekend in Azewijn uit haar auto gestolen was. Hierop is de 18-jarige aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Na zijn aanhouding is ook ontdekt dat een fototoestel die de man bij zich had uit een auto in Doetinchem gestolen was. Hiermee staat de teller op dit moment op drie zaken waar de man van verdacht wordt.

Alle spullen die de 18-jarige bij zich had zijn in beslag genomen voor nader onderzoek naar de herkomst.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.