Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 01 september 2016, 15:34

Bus met apparatuur voor hennepteelt volgeladen aan de Kloosstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 14:04 uur

DOETINCHEM – Woensdagavond 31 augustus heeft de politie een 46-jarige man, verblijfplaats onbekend, aangehouden omdat hij in een bus reed vol met apparatuur die gebruikt wordt voor hennepteelt. De politie was getipt over de man, die aan de Kloosstraat in Doetinchem samen met anderen de bus aan het inladen was.

De politie werd rond 23.30 uur gebeld over een verdachte situatie bij de woning. Van de woning waren alle ramen afgeplakt met folie en een getuige zag meerdere mannen die zakken vanuit de woning in een bus aan het laden waren. De politie kwam direct ter plaatse en keek in de omgeving uit naar de bus. Deze werd gesignaleerd door de politie net toen deze de oprit van de A18 opreed. De bus werd ter controle staande gehouden. In de bus zat alleen de 46-jarige man, als bestuurder. In het voertuig lagen allerlei goederen die gebruikt worden voor hennepteelt, waaronder koolstoffilters en een transformator. Hierop is de man aangehouden en is de bus in beslag genomen voor nader onderzoek.

Bij de woning was niemand meer aanwezig. De politie heeft de toegang geforceerd en kon duidelijk vaststellen dat er een hennepkwekerij in de woning was geweest. Er stonden nog gebruikte bloempotten in de woning en ook werden enkele resten van hennepplanten op de grond aangetroffen. De woningbouwvereniging heeft de woning afgesloten en de politie onderzoekt wie er verder betrokkenen waren bij de kwekerij.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.