Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 augustus 2016, 17:33

Jonge Doetinchemmer gepakt met vals geld

Laatste update: 1 jaar geleden

DIDAM – Twee jongemannen uit Almere en Doetinchem zijn donderdag door de politie aangehouden voor oplichting. De aankoop van een iPhone wilde het tweetal doen met valse bankbiljetten.

Een verkoper had via Marktplaats zijn iPhone te koop aangeboden. De transactie zou plaatsvinden bij het station in Didam. Toen beide geïnteresseerde bij hem de iPhone wilden betalen met bankbiljetten, gebruikte de verkoper de detectiestift voor vals geld. Daarbij bleek dat de bankbiljetten vals waren en ging de verkoop niet door.

De potentiele kopers vertrokken met hun bankbiljetten en de verkoper informeerde de politie. Een agent en collega van de KMAR hebben het duo in de trein richting Doetinchem aangetroffen en ingerekend. De verdachten hadden 29 bankbiljetten van 50 euro aan vals geld bij zich. Deze zijn in beslag genomen, samen met enkele telefoons en een valse bankpas dat het duo bij zich had. Dit wordt onderzocht door de Forensische Opsporing van de politie. De ouders van beide jeugdige verdachten zijn geïnformeerd over de aanhouding van hun zoons.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons