Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 augustus 2016, 17:33

Jonge Doetinchemmer gepakt met vals geld

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:04 uur

DIDAM – Twee jongemannen uit Almere en Doetinchem zijn donderdag door de politie aangehouden voor oplichting. De aankoop van een iPhone wilde het tweetal doen met valse bankbiljetten.

Een verkoper had via Marktplaats zijn iPhone te koop aangeboden. De transactie zou plaatsvinden bij het station in Didam. Toen beide geïnteresseerde bij hem de iPhone wilden betalen met bankbiljetten, gebruikte de verkoper de detectiestift voor vals geld. Daarbij bleek dat de bankbiljetten vals waren en ging de verkoop niet door.

De potentiele kopers vertrokken met hun bankbiljetten en de verkoper informeerde de politie. Een agent en collega van de KMAR hebben het duo in de trein richting Doetinchem aangetroffen en ingerekend. De verdachten hadden 29 bankbiljetten van 50 euro aan vals geld bij zich. Deze zijn in beslag genomen, samen met enkele telefoons en een valse bankpas dat het duo bij zich had. Dit wordt onderzocht door de Forensische Opsporing van de politie. De ouders van beide jeugdige verdachten zijn geïnformeerd over de aanhouding van hun zoons.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.