Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 juni 2016, 17:05

Vuurwapens, boksbeugel en kapmes in beslag genomen bij verdachte drugshandel

Laatst bijgewerkt: zondag 14:04 uur

DOETINCHEM – In een onderzoek naar harddrugshandel heeft de politie deze week twee mannen uit Doetinchem aangehouden. De hoofdverdachte op verdenking van het verhandelen van harddrugs en een tweede verdachte op verdenking van betrokkenheid bij deze drugshandel.

De hoofdverdachte, een 34-jarige man, heeft een eigen bedrijfje en wordt verdacht van het verhandelen van harddrugs vanuit zijn zaak, in Doetinchem. De tweede verdachte, een 42-jarige man, werkt in dezelfde zaak en wordt verdacht van betrokkenheid bij deze drugshandel.

Beide verdachten zijn woensdag 22 juni aan het eind van de middag aangehouden. In het bedrijf en de woning van de hoofdverdachte hebben zoekingen plaats gevonden, onder leiding van een rechter-commissaris.

Drugs, geld en wapens in beslag genomen
In het bedrijf van de man zijn geen drugs aangetroffen, wel is hier een ploertendoder in beslag genomen. In de woning van de 34-jarige man trof de politie enkele tientallen wikkels cocaïne aan, enkele duizenden euro’s contant geld, weegspullen en meer illegale wapens aan, inclusief munitie. Zo zijn er twee vuurwapens, een gasalarmpistool, een boksbeugel en een kapmes in beslag genomen in de woning.

Ook zijn in het kader van het afpakbeleid van de politie enkele exclusieve merkhorloges in beslag genomen die in de woning zijn aangetroffen. Er moet nog wel worden vastgesteld of het om echte of nep merkhorloges gaat.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De 42-jarige man is vrijdag na verhoor heengezonden. De hoofdverdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde.

De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, die gaat beoordelen wat er met de zaak van de man gaat gebeuren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.