Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 02 juni 2016, 16:11

Conductrices geschopt en geslagen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:03 uur

DOETINCHEM – De politie heeft woensdag 1 juni een 31-jarige man aangehouden voor mishandeling van twee conductrices. De man is ingesloten.

De man zat in de trein van Doetinchem naar Winterswijk en kreeg omstreeks 13.00 uur het verzoek van één van de conductrices om zijn muziek wat zachter te zetten. Hierop reageerde de man direct geïrriteerd. Ook schold hij de conductrice uit. Hierop verzocht de conductrice, inmiddels vergezeld door haar collega, de man om zijn ID te tonen om hem te kunnen bekeuren voor het niet opvolgen van een aanwijzing.

De man gaf zijn ID bewijs maar ging er direct vandoor omdat hij zijn busaansluiting wilde halen. De conductrices verzochten hem te blijven staan, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Toen de conductrices hem hierop wilden aanhouden werden beide vrouwen geschopt en geslagen. Daarna ging hij er vandoor.

De man kon enige tijd later worden aangehouden toen hij terugkwam voor zijn identiteitsbewijs. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Geweld tegen mensen met publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen mensen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van deze mensen een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.