Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 31 mei 2016, 16:18

Agenten ontdekken geripte hennepkwekerij in woning aan de Spijkmanstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:03 uur

DOETINCHEM – Agenten in Doetinchem ontdekten op dinsdag 31 mei een geripte hennepkwekerij in een woning aan de Spijkmanstraat. De kwekerij kwam aan het licht nadat agenten afgingen op een inbraak melding.

Omstreeks 09.00 uur namen agenten een kijkje bij de woning omdat er braaksporen waren gesignaleerd. Agenten inspecteerden de woning, waarbij een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen zonder planten. De politie gaat er vanuit dat de kwekerij is geript. Dit betekent dat de planten mogelijk zijn gestolen door andere criminelen.

Negatieve gevolgen voor de buurt
Een ripdeal is slechts één van de negatieve gevolgen voor de buurt wanneer er een hennepkwekerij zit. Kwekerijen leveren ook groot brandgevaar en stank- en vochtoverlast op. In de kwekerij aan de Spijkmanstraat was op een aantal apparaten al brandplekken zichtbaar. Een aantal elektriciteitsdraden was al gesmolten. Nog een voorbeeld: onlangs moest in een hele straat een tijd lang de elektriciteit worden afgesloten vanwege het ruimen van een gevaarlijke hennepkwekerij.

De politie roept mensen daarom op om zich te melden wanneer men een vermoeden heeft van een hennepkwekerij. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.