Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) ma 30 mei 2016, 18:33

Beschonken automobiliste (72) botst tegen lantaarnpaal

Laatst bijgewerkt: zondag 14:03 uur

DOETINCHEM – Zondag 29 mei rond 21.00 uur botste een 72-jarige vrouw uit Doetinchem op de Rozengaardseweg in Doetinchem tegen een lantaarnpaal. De blaastest gaf aan dat de vrouw ruimschoots teveel gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau is meerdere keren geprobeerd, maar wist de vrouw niet succesvol af te ronden. Haar rijbewijs is ingevorderd en een GGD-arts kwam ter plaatse en heeft een bloedproef afgenomen.

Rond 19.00 uur werd nog een bestuurder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 845 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

CBR maatregelen
Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR drankrijders in veel gevallen ook een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn, zoals de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). De kosten voor deze meerdaagse cursus moet de betrokkene ook zelf betalen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.