Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) za 28 mei 2016, 18:45

Politie slaat autoruit in om hond uit warme auto te bevrijden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:03 uur

‘S HEERENBERG – De politie heeft zaterdagmiddag de ruit van een auto geforceerd in ’s Heerenberg omdat hier een hond al ruim een uur in de auto zat. Verschillende melders hadden zelf al een zoekactie naar de eigenaar van de auto ingesteld maar konden de eigenaar niet vinden.

Ondanks dat de raampjes minimaal open stonden en de hond de beschikking had over water, was het zichtbaar dat de hond erg last van de warmte had.

De politie kon geen telefoonnummer achterhalen middels het kenteken. Ze hebben verschillende pogingen gedaan om schadeloos de auto open te krijgen. Van de meldkamer, welke schema’s hebben voor de oplopende temperaturen per huidige temperatuur, zou het gezien de huidige omstandigheden na 10 minuten in de auto tussen de 40 en 50 graden worden.

Doordat er geen opties meer over waren, hebben de agenten de autoruit ingeslagen en de hond uit de warmte bevrijd. Na een tijdje knapte de hond zichtbaar op. De hond had een telefoonnummer aan zijn halsband waardoor de agenten in contact kwamen met de eigenaar die vol onbegrip reageerde.

112 's Heerenberg

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in 's Heerenberg lees je in onze categorie 112 Nieuws 's Heerenberg. Alle 112 alarmeringen uit 's Heerenberg kan je live volgen via 112 meldingen 's Heerenberg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.