Redactie 112 0 reactie(s) wo 25 mei 2016, 15:35

N18 bij Varsseveld tijdelijk afgesloten na achtervolging

Laatste update: 1 jaar geleden

VARSSEVELD – De achtervolging van een auto met gestolen kentekenplaten zorgde ervoor dat de N18 bij Varsseveld woensdagochtend was afgesloten. In de auto lagen mogelijk explosieve stoffen, waardoor de politie stevige veiligheidsmaatregelen nam.

Rond half vier begon de achtervolging bij Winterswijk. Agenten zagen een auto rijden die er met hoge snelheid vandoor ging, de achtervolging werd door de politie meteen ingezet. Bij Varsseveld konden politieauto’s de verdachte auto blokkeren, waardoor deze in de sloot belandde. De auto bleek gestolen kentekenplaten te hebben.

De twee inzittenden gingen er meteen vandoor. Eén van hen kon na een korte achtervolging op een akker worden aangehouden, de andere verdachte is nog voortvluchtig. Via burgernet zijn mensen in de buurt gevraagd om uit te kijken naar deze persoon. De politie doet verder onderzoek naar de verdachte die is aangehouden, en bekijkt ook of het duo zich in de afgelopen nacht schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Op dit moment kunnen hier verder nog geen mededelingen over gedaan worden.

Gasflessen
Bij het onderzoek in de auto kwamen agenten gasflessen tegen. Omdat bekend is dat dit soort flessen bij plofkraken worden ingezet heeft de politie meteen veiligheidsmaatregelen genomen. De A18 en de N18 werden afgesloten. Pas toen uit onderzoek bleek dat de situatie veilig was is de A18 rond half zeven weer vrijgegeven. Een uur later werd de verdachte auto afgesleept en kon ook het verkeer op de N18 weer doorrijden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons