Logo 112Doetinchem

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 21 april 2016, 23:58

Brandweer, ambulance en politie bij rampenoefening in Doesburg

Laatst bijgewerkt: zondag 14:03 uur

DOESBURG – In Doesburg werd woensdag en donderdagavond een grote rampenoefening gehouden voor hulpdiensten uit de regio waaronder brandweer Gelderland-Midden cluster Oost, ambulancezorg Gelderland-Midden en politie Oost Nederland. Tijdens deze jaarlijkse oefening werken hulpverleners van brandweer, ambulance, politie nauw samen.

Volgens het scenario was binnen in het pand een brand. Buiten hadden twee ongevallen plaatsgevonden, waarbij bij een OGS-procedure opgezet was.

De slachtoffers werden gespeeld door mensen van LOTUS. De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers (LOTUS) leidt in Nederland mensen op om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld uit te beelden. De gemeente had van te voren ook een oproep gedaan voor figuranten die de rol van slachtoffer wilde spelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.