Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 07 april 2016, 18:58

Let op ombouw rookafvoerkanaal

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:03 uur

DOETINCHEM – In een woning in de regio is onlangs een woningbrand geweest. Team Brandonderzoek heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Daaruit is gebleken dat de brand is ontstaan door straling vanuit de warme kachelpijp naar de sierlijst. Tussen de pijp en de sierlijst zat maar een paar millimeter ruimte.

De binnenzijde van de woning heeft veel rookschade door verbrand kunststof. De kunststof sierlijst langs het plafond was verbrand. Door het druppen van het kunststof zijn er op diverse plaatsen secondaire brandjes ontstaan. Team Brandonderzoek van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft aan dat brand, veroorzaakt door het te dicht monteren van constructiedelen op het rookafvoerkanaal, vaker als oorzaak wordt geconstateerd.

Afstand
Brandbaar bouwmateriaal monteren nabij een rookgasafvoerkanaal kan brand veroorzaken. Een erkende kachelspecialist adviseert om tussen een dubbelwandig rookgasafvoerkanaal en brandbare constructiedelen een afstand van 5 tot 7,5 cm aan te houden, afhankelijk van het soort kanaal. Voor een enkelwandig kanaal wordt minimaal 50 cm vrije ruimte tussen het kanaal en brandbaar materiaal geadviseerd.

Rookmelders
Mocht zich toch een incident voordoen dan kan een goedwerkende rookmelder mensen vroegtijdig waarschuwen. De bewoners kunnen het huis nog ontvluchten en de brand kan misschien nog geblust worden waardoor de schade beperkt blijft.

Kijk voor meer informatie over brandveiligheid op www.brandweer.nl/brandveiligheid.

112 Doetinchem

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Doetinchem lees je in onze categorie 112 Nieuws Doetinchem. Alle 112 alarmeringen uit Doetinchem kan je live volgen via 112 meldingen Doetinchem.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.