Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) ma 14 maart 2016, 15:02

Derde hoofdverdachte aangehouden voor reeks hennepkwekerijen en -stekkerijen

Laatst bijgewerkt: zondag 14:02 uur

GOES / DOETINCHEM – Maandagmorgen is in een woning aan de Europalaan een vrouw aangehouden.

De 37-jarige inwoonster uit Goes werd rond 08.20 uur aangehouden en is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze is ingesloten. Na de aanhouding heeft de politie een onderzoek in de woning ingesteld.

Hoofdrolspelers
Justitie en politie onderzoeken de rol van de drie hoofdverdachten in een reeks hennepkwekerijen, die de afgelopen maanden in woningen in Doetinchem, Dordrecht, Goes (2x), Haamstede, Hoek en Scharendijke werden opgerold. Verder werden twee grote hennepkwekerijen en –stekkerijen aangetroffen en geruimd, namelijk in een loods op het industrieterrein in Zierikzee en de loods aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.

In vrijheid gesteld
Dinsdag 6 maart jl. werden reeds twee hoofdrolspelers, namelijk een 35-jarige vrouw uit Goes en een man (49) uit Bergen op Zoom aangehouden. Verder werden in de kwekerij aan de Nobellaan in Bergen op Zoom drie knipsters uit Bergen op Zoom (38 en 39 jaar) en uit Roosendaal (21 jaar) aangehouden. Ook werd in de buurt van loodsen aan de Argon in Oud-Gastel nog een inwoner uit Bergen op Zoom (43 jaar) aangehouden. De twee hoofdverdachten zitten nog vast, de andere vier mensen zijn vorige week verhoord en vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Ook zij blijven nog verdachte in deze zaak.

Stekkerijen
De arrestaties en de huiszoekingen vinden plaats tijdens een onderzoek, die aansluit bij een bredere aanpak om de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Hierbij richt de overheid zich de laatste tijd vooral op de voorzijde van het hennepproces, namelijk het oprollen van stekkerijen. Dit om de keten van de hennepteelt al aan de voorzijde een grote slag toe te dienen. Uit onderzoek blijkt dat een hennepstekkerij van gemiddelde omvang meerdere kwekerijen van stekken kan voorzien. In de wetenschap dat alle hennepstekken uiteindelijk in een kwekerij terecht komen, betekent het aanpakken van een hennepstekkerij een forse besparing van de politiecapaciteit aan de achterzijde van het proces.

Vervolgonderzoek
Behalve overtredingen van de Opiumwet richt dit politieonderzoek zich ook op het voeren van een criminele organisatie en het witwassen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.