Redactie 112 0 reactie(s) di 23 februari 2016, 16:38

Doetinchemmer biedt gestolen aanhanger aan op Marktplaats

Laatste update: 1 jaar geleden

DOETINCHEM – De politie heeft maandag een 22-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een aanhanger die hij via Marktplaats te koop had aangeboden. De eigenaar had zijn gestolen aanhanger herkend en de politie in kennis gesteld.

De aanhanger bleek in het Duitse Anholt te zijn gestolen en werd hier in Nederland te koop aangeboden. De Duitse eigenaar herkende zijn aanhanger vanwege diverse specifieke kenmerken en meldde zich bij de politie in Doetinchem. Er werd een plannetje gemaakt om de heler te pakken. De buurman van de eigenaar deed zich voor als potentiele koper. De twee treffen elkaar en de politie kon even later de verdachte in de kraag vatten. De aanhanger was inderdaad van de Duitse man. Die kon hem mee terug nemen naar Duitsland.

De heler verklaarde dat hij de aanhanger voor een klein bedrag had gekocht. Hij verklaarde ook wel te hebben aangevoeld dat dit wel erg weinig was voor zo’n aanhanger. De verdachte werd door het OM beloond met een dagvaarding. Omdat er nog een voorwaardelijke straf boven zijn hoofd hing zal hij zich alsnog 40 dagen met een werkstraf moeten bezighouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons