Redactie 112 0 reactie(s) za 20 februari 2016, 16:15

Twee doden bij ongeval A18 afrit Doetinchem

Laatste update: 22 aug 2021 14:02 uur

DOETINCHEM – Bij een verkeersongeval tussen twee personenauto’s vrijdag rond middernacht op de oprit van de snelweg A18 met de Europaweg zijn twee personen om het leven gekomen.
Het gaat om de inzittenden van één van de betrokken auto’s, een echtpaar van 84 jaar uit Ulft. Hulpdiensten rukten massaal uit maar konden niets meer doen voor de beide slachtoffers.

Politie, brandweer, ambulance en ook een traumahelikopter kwamen zo snel mogelijk naar de plaats van het ongeval. Eén van de slachtoffers bleek al overleden, de ander is uit het voertuig gehaald en eerste hulp verleend in een ambulance. Dit mocht niet meer baten. Twee inzittenden van de andere betrokken auto, jongemannen van 18 en 20 jaar uit de gemeente Montferland, raakten licht gewond en zijn met een ambulance naar het Slingeland ziekenhuis overgebracht. Daar werden zij ter observatie opgenomen. Van de 18-jarige bestuurder heeft de politie een verklaring opgenomen.

Onderzoek naar toedracht
De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Specialisten van Verkeersongevallenanalyse deden technisch sporenonderzoek aan de betrokken auto’s en de weg. De 18-jarige automobilist reed vanuit de richting Braamt via de Europaweg naar het centrum van Doetinchem. De 84-jarige bestuurder wilde, komend vanuit de richting Doetinchem, de oprit van de A18 oprijden. De auto werd in de rechterflank geraakt, kwam in de berm terecht en vervolgens verderop tegen een aantal bomen tot stilstand.

Voor de hulpverlening en aansluitend het politieonderzoek was de weg deels afgesloten, waaronder ook de afrit van de A18. Rijkswaterstaat zorgde voor de nodige afzettingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons