Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 29 januari 2016, 15:31

Jongen (17) aangehouden met balletjespistool

Laatst bijgewerkt: zondag 14:02 uur

DOETINCHEM – Donderdagavond 28 januari heeft de politie in Doetinchem een 17-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor overtreding van de wet wapens en munitie. De jongen wordt ervan verdacht een nep-vuurwapen (balletjespistool) in zijn bezit te hebben.

De politie zag de jongen rond 22.00 uur zonder verlichting rijden over de J.F.Kennedylaan en wilde hem ter controle staande houden. De jongen reed bij het zien van de politie direct een parkeerplaats op en ontkende eerst op de scooter gereden te hebben. Hij bleek namelijk niet in het bezit van een rijbewijs. Terwijl de agenten met de jongen in gesprek waren zagen zij op ongeveer een meter afstand een realistisch ogend vuurwapen op de grond liggen. Hierop is de jongen aangehouden voor overtreding van de wapenwet. Het bleek te gaan om een balletjespistool. Het wapen is in beslag genomen en de jongen is verhoord over het wapen, mede omdat hij mogelijk in december 2015 betrokken zou zijn geweest bij een bedreiging met een vuurwapen.

De politie maakt proces-verbaal tegen de jongen op over het wapen en hij is beboet voor het rijden zonder rijbewijs.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.