Redactie 112 0 reactie(s) zo 01 november 2015, 15:38

Zwartrijder uit Doetinchem aangehouden voor belediging

Laatste update: 22 aug 2021 14:01 uur

DEVENTER – Een 24-jarige man is aangehouden voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. Hij beledigde Boa’s en politieagenten.

Twee Bijzondere Opsporingsambtenaren (boa’s) troffen op zaterdag 31 oktober omstreeks 8.00 uur in de trein drie personen zonder een geldig vervoersbewijs aan. Twee van hen renden weg van het station in Deventer. De Boa’s hielden de derde man, een 24-jarige man uit Doetinchem, aan. De man was verbaal agressief en schold de Boa’s van ‘Service en Veiligheid’ uit. Hij weigerde tevens zijn identiteitskaart ter inzage aan te bieden. De man werd overgedragen aan de politieagenten en meegenomen naar het bureau in Deventer. Ook de politieagenten werden door de 24-jarige man uitgescholden. Dit was duidelijk hoorbaar voor het overige publiek dat aanwezig was. De man is opgesloten voor nader verhoor.

Geweld tegen hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons