Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 september 2015, 16:03

Dankzij getuigen dronken Doetinchemmer van de weg gehaald

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:00 uur

ETTEN – Maandagavond 14 september heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Doetinchem.

Meerdere mensen waren rond 22.30 uur getuige van het zeer gevaarlijke rijgedrag van de man op de Zeddamseweg in Etten, en waarschuwden de politie. Zo werd gezien dat de man over de hele weg slingerde, een vluchtheuvel en stukken berm meepakte en bij een stoplicht met een noodstop nog maar net kon voorkomen dat hij op een stilstaande auto botste. Op aanwijzing van getuigen, die de man bleven volgen, is hij staande gehouden op de Handelstraat in Etten. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau en blies 940 ug/l, ruim vier keer meer dan de 220 ug/l die maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Ook bleek hij al eerder te zijn betrapt op rijden onder invloed.

De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op tegen de man. Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn; de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA), of aanmelding voor het Alcoholslotprogramma. De kosten van een dergelijke maatregel zijn voor rekening van de bestuurder.

112 Etten

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Etten lees je in onze categorie 112 Nieuws Etten. Alle 112 alarmeringen uit Etten kan je live volgen via 112 meldingen Etten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.