Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 18 juni 2015, 15:16

Verwarde man draait gaskraan open in Doetinchem

Laatst bijgewerkt: zondag 13:59 uur

DOETINCHEM – Donderdag 18 juni heeft de politie rond 14.00 uur ongeveer 20 flatwoningen aan de Vondelstraat in Doetinchem ontruimd nadat er serieuze signalen binnenkwamen bij de politie dat een man mogelijk de gaskraan in zijn woning zou hebben open gedraaid en zichzelf iets aan dreigde te doen. Rond 17.30 is de 35-jarige man vrijwillig en rustig met de politie meegegaan.

 Op basis van de signalen die bij de politie binnenkwamen over de uitlatingen van de man en het mogelijk opendraaien van de gaskraan, zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De man liet absoluut geen hulpdiensten toe in zijn woning. Hierop is het gas afgesloten en zijn de omliggende woningen ontruimd. Veel bewoners waren niet thuis. De mensen die wel thuis waren zijn korte tijd opgevangen in een basisschool in de buurt, maar kozen er al snel voor tijdelijk ergens anders naartoe te gaan. De school bleef wel beschikbaar als opvanglocatie.

 In gesprek
De inspanningen van de politie waren er steeds op gericht om in gesprek te blijven met de man en hem te overtuigen vrijwillig zijn deur open te doen en mensen binnen te laten. Hiervoor is ook een onderhandelaar van de politie ter plaatse gekomen. Een gespecialiseerde aanhoudingseenheid van de politie kwam ook ter plaatse voor het geval de man onder dwang uit zijn woning gehaald had moeten worden. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig. Rond 17.30 uur deed de man vrijwillig zijn deur open en is op rustige wijze meegegaan met de politie.

 Meting
De brandweer heeft na vertrek van de man meteen metingen verricht. Er was geen sprake van gas in de woning. De omliggende woningen konden dus direct vrijgegeven worden. Of de man wel of niet enige tijd zijn gaskraan opengedraaid heeft is nog niet met zekerheid te zeggen en wordt onderzocht door de politie.

 De man is meegenomen naar het politiebureau en wordt beoordeeld door de crisisdienst.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.