Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) vr 29 mei 2015, 17:50

Gestolen fietsen aangetroffen, aangifte doen loont!

Laatst bijgewerkt: zondag 13:59 uur

DOETINCHEM – Regelmatig hoort de politie dat mensen denken dat aangifte doen van een gestolen fiets geen zin heeft. Immers, je zou er je fiets toch niet mee terug krijgen. Vrijwel dagelijks treft de politie echter gestolen fietsen aan bij verdachten. Fietsen, die alleen teruggegeven kunnen worden aan de rechtmatige eigenaar als de eigenaar aangifte gedaan heeft, en voldoende kenmerken van zijn of haar fiets heeft kunnen benoemen in de aangifte om een ‘match’ mogelijk te maken.

 

Gestolen fietsen in tuin

Vrijdagochtend 29 mei werd in Doetinchem een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Eind maart stelde de politie een onderzoek in op een adres in Doetinchem waar de man soms verblijft, naar aanleiding van een tip. Op dat adres werden twee fietsen aangetroffen, beide vermoedelijk gestolen. De fietsen zouden er neergezet zijn door de 46-jarige man. Van één was wel aangifte gedaan, deze is teruggegeven aan de eigenaar. De andere fiets, een Union Sphinx herenfiets, was helaas niet te matchen aan een aangifte. De man was al eerder opgeroepen om zich te melden, maar had dat nog altijd niet gedaan. Vanochtend is de man door de politie alsnog aangehouden.

 

Aangifte doen loont!

Wordt je fiets gestolen, doe altijd aangifte. Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een vermoedelijk gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; via www.politie.nl

Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

 Ook is het uiteraard belangrijk om zelf preventieve maatregelen te nemen. Dat begint bij het goed afsluiten van je fiets (liefst ook vastmaken aan de ‘vaste wereld’, zoals een fietsenrek). Sluit de fiets ook af als deze bij een woning, in een tuin of in een onafgesloten schuur staat. Op dit soort plekken lukt het fietsendieven regelmatig om heel eenvoudig onafgesloten fietsen mee te nemen.

 

Zonder heler geen steler

Ook adviseert de politie om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets altijd alert te zijn. Via populaire verkoopsites als Marktplaats worden gestolen fietsen aangeboden. Het in bezit hebben van een gestolen goed is per definitie een strafbaar feit (heling), ongeacht of iemand bij een aankoop door heeft dat het om een gestolen goed gaat. Vraag bij de koop van een tweedehands fiets bijvoorbeeld om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren via de internetsite www.fietsdiefstalregister.nl. Algemene vuistregel is; als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook!

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.