Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) do 09 april 2015, 17:33

Politie rolt hennepkwekerijen op in de Achterhoek

Laatst bijgewerkt: zondag 13:58 uur

DOETINCHEM – De politie heeft op donderdag 9 april verschillende hennepkwekerijen opgerold in de Achterhoek. In Doetinchem stonden de hennepplanten op twee slaapkamers in een huis.

 In totaal stonden er in Doetinchem ongeveer 100 planten verdeeld over twee kweektenten. Tijdens de inval was er niemand in het huis aanwezig. De ramen in de slaapkamer, waar de planten stonden, waren helemaal nat van de condens. Verder zaten de gordijnen potdicht, typische signalen waaraan buurtbewoners kunnen zien dat er een hennepkwekerij in een huis zit.

 In Didam troffen agenten ongeveer 150 planten aan in een huis aan de Muurbloemstraat. Daar bleek dat de stroom ook illegaal werd afgetapt. Ook hier was niemand aanwezig.

 Verdachte aangehouden
In Winterswijk werd een kwekerij aangetroffen in een woning aan de Misterweg. In drie kweektenten stonden in totaal bijna 100 oogstrijpe planten. Tijdens de ontruiming was er niemand in de woning aanwezig, maar een 41-jarige man uit Winterswijk is later op de dag op het politiebureau aangehouden en verhoord over de kwekerij.

 Alle aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de Winterswijker maakt de politie proces-verbaal op. In Didam en Doetinchem onderzoekt de politie nog wie verantwoordelijk waren voor de kwekerijen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.