Logo 112Doetinchem

Redactie 112 0 reactie(s) wo 25 maart 2015, 15:19

Scholieren spreken automobilisten aan op snelheidsgedrag

Laatst bijgewerkt: zondag 13:58 uur

DOETINCHEM – Op woensdag 25 maart controleren scholieren van basisschool de Zonneboom samen met de politie automobilisten in de ochtendspits op hun snelheidsgedrag bij de school. Overtreders krijgen Sloomy de slak om aan hun binnenspiegel te hangen. Hiermee worden zij op hun snelheid gewezen in deze 30 kilometerzone.

 De wijkagent kreeg de laatste tijd weer regelmatig klachten over het snelheidsgedrag van automobilisten op de Dennenweg. Na deze klachten heeft de gemeente snelheidscontroles uitgevoerd op dit weggedeelte. Uit de analyse van deze cijfers bleek, dat er inderdaad te hard werd gereden, vooral tijdens haal- en brengtijden van de school.

 Ouders vaak te hard
Daarna heeft de politie dit voorjaar vijf repressieve controles op die momenten gedaan. Uit deze controles kwam naar voren dat het voornamelijk ouders van de school waren die te hard reden. Vervolgens is in overleg met de school besloten om ook nog een preventieve actie ‘Sloomy’ te organiseren.

 Nogmaals waarschuwen
Met leerlingen en agenten wil men overtreders aanspreken en attenderen op de gevaren van het te hard rijden in deze 30 kilometerzone. Op de bewuste dag gaat men gezamenlijk met een lasergun de snelheid van auto’s meten. Overtreders laat men stoppen en na een opvoedend gesprekje door de scholieren krijgt de bestuurder Sloomy de slak.

 Bekeuringen
Met deze actie hopen de leerlingen, de politie en de gemeente, dat bestuurders hun snelheidsgedrag aanpassen. Wanneer er in de toekomst weer klachten bij de wijkagent komen, wordt er bekeurd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Doetinchem

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Doetinchem
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.