Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:46:41 Bon-06 Br Wegvervoer Bizetlaan Doetinchem 068631 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Doetinchem (Bevelvoerder Kazerneploeg)
zaterdag 31 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DINSDAG 29|06

Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc, geen bankpas met pincode opsturen!

Dit bericht graag delen!

NEDERLAND - Er is weer een nieuwe oplichtingstruc. Er zijn heel mooie, echt lijkende, brieven, van banken in omloop. Daar zit een nieuwe bankpas bij met pincode. Alles klopt behalve het rekeningnummer.

 

Het verzoek wordt gedaan om de oude bankpas op te sturen inclusief pincode. Uiteraard klopt dit niet, want banken vragen nooit om een pincode. Bij goed verder lezen vielen er wat andere dingen op naast het verkeerde rekeningnummer. Andere lay-out, geen heldere inkt, ander telefoonnummer en de nieuwe valse bankpas is onder andere te herkennen aan de gestanste letters in plaats van er op geprint.

 

Voorkomen is beter dan genezen! Mocht u toch slachtoffer zijn geworden? Dan kan u via internet aangifte doen of een afspraak maken!

 

Update

Na contact met de bank blijkt dat het hier niet om oplichting ging. Daarom hebben we de foto van de brief eraf gehaald. Desondanks blijven we jullie oproepen alert te zijn en als je ook maar een beetje twijfelt of iets klopt: bel zelf met je bank!

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines