Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 01:17:19 Bon-06 Stank/hind. Lucht (meting) Marsmanstraat Doetinchem 068631 Prio Middel Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Doetinchem)...
vrijdag 07 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

WOENSDAG 14|04

Uitslaande brand bij meubelmakerij in Gaanderen, NL-Alert uitgezonden

De zwarte rookontwikkeling is tot in de verre omgeving te zien

GAANDEREN - Op woensdag 14 april rond 13:45 uur is brand uitgebroken in een meubelmakerij aan de Ribesstraat in Gaanderen. Het betrof een uitslaande brand. De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Al snel werd de brand opgeschaald naar het sein 'grote brand'. Meerdere brandweerwagens zijn aanwezig.

 

De zwarte rookontwikkeling is tot in de verre omgeving te zien. De Veiligheidsregio heeft een NL-Alert uitgezonden. Er rijden voorlopig geen treinen meer van en naar Gaanderen vanwege de brand.

 

Geen asbest

Er is geen asbest vrijgekomen. De brokstukjes of roetdeeltjes die omwonenden aantroffen zijn deeltjes die altijd vrij komen bij brand. Deze zijn met water af te spoelen of voorzichtig (evt met handschoenen) te verwijderen.

 

Update

Diverse brandweer-eenheden keren terug naar de kazerne. Een paar brandweerwagens blijven om na te blussen. De verwachting is dat dit nog een paar uur kan duren. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer doet onderzoek.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines